Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Nieuws

Buitenplaats Koningsweg heeft eigen tv-programma!

De tv-serie “Van Bunker naar Buitenhuis” gaat helemaal over onze Buitenplaats Koningsweg, het project waar we al 15 jaar aan werken sinds we dit initieerden, en nu tot een afronding komt. De realisatie van de Follies, het slotstuk van de buitenplaats, staat centraal in dit programma, gepresenteerd door cabaretier en buurman Patrick Nederkoorn.

Groenmarkt genomineerd voor Dutch design awards!

De jury: Een prachtig project, dat landschap en architectuur mooi verweeft en uitblinkt in sociale waarde.

Groenmarkt wint Zuiderkerkprijs!

Ons project Groenmarkt heeft de Zuiderkerkprijs gewonnen! uit het juryrapport: De afgelopen jaren zijn bizarre jaren geweest: net uit een pandemie gekropen – waarin het belang van goede openbare ruimte en hoe we daarin samenwonen aan de orde van de dag was – zagen we ons geconfronteerd met droogte, hitte, verlies aan biodiversi-teit en vele gevolgen van klimaatverandering. Tegelijkertijd domineerden berichten van de woningtekorten en de on-betaalbaarheid van woningen met name in Amsterdam, het nieuws. Als jury vonden we het dan ook van belang om een project te kiezen dat juist aandacht besteedt aan al deze aspecten: goede openbare ruimte, een gevoel van ‘com-munity’ en fraaie gezamenlijke ruimtes, plek voor natuur en biodiversiteit en uiteindelijk het belang van het sociale: een project met ook betaalbare sociale woningen. Het project waar dit allemaal samenkwam: waar we allemaal het WAUW gevoel hadden toen we op het duinlandschap op het dak stonden, waar Nellie midden in Amsterdam kon wonen met haar snuisterijen en foto’s van de kleinkinderen, waar de gangen breed en weldadig waren en de kinderen op het plein speelden, dat is de winnaar van de Zuiderkerk-prijs 2022: Groenmarkt.

 

Groenmarkt / Duindak op at5!

In deze aflevering van ‘De Straten’ kan je binnenkijken in de woningen van het Singelgrachtblok op de Groenmarkt en hoor je de enthousiaste bewoners én enthousiaste stadsecoloog Geert Timmermans over het Duindak. Een feest voor bewoners – mens en dier!

Duindak is de winnaar van Landezine International Landscape Award 2022!

Het Duindak in Amsterdam heeft de Landezine 2022 prijs gewonnen voor het beste project in de categorie Residential Housing! Check hier het artikel. 

Selectie Follies Buitenplaats Koningsweg bekend!

De selectie voor de 11 Follies – gecamoufleerde vakantiehuisjes in de natuur – voor Buitenplaats Koningsweg is bekend gemaakt. Ze zijn onderdeel van ons initiatief en ontwerp voor Buitenplaats Koningsweg, we schreven de uitgangspunten / het beeldkwaliteitsplan voor de wedstrijd en Harro was jurylid. Bekijk Harro’s toelichting of lees er hier meer over op Architectenweb.nl.

Duindak op cover De Architect!

Ons Duindak, op het Singelgrachtblok van de Groenmarkt in Amsterdam, siert de cover van het groene, natuurinclusieve decembernummer van De Architect. Harro trouwens ook…

Harro het dak op!

Van 23 tot 29 augustus 2021 woonden en werkten Harro de Jong met stadsgeograaf Martijn Duineveld op een dak in Amstel III, Amsterdam Zuid-Oost. We ontwikkelden een visie op het dakenlandschap. Luister hier naar een aantal bevindingen op NH radio of lees meer in het Parool!