Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Duindak, Amsterdam.

Zwemmen en uitwaaien in de duinen - op je dak.
Duindak, Amsterdam.
i

Op het dak van dit natuurinclusieve appartementengebouw in hartje Amsterdam zwem je tussen de duinen. Waaien doet het op het dak altijd al, dus daar hebben we het ultieme uitwaailandschap – de duinen – bij gehaald. Met meters hoog zand en talloze inheemse (en soms zeldzame!) duinplanten die deze straffe omstandigheden op het dak bij uitstek aankunnen. Zo ook de zwarte dennen die hier net als in de duinen scheef in de overheersende zuidwestenwind staan.

Het rumoer van de stad op de achtergrond lijkt opeens het geruis van de zee, het gekrijs van de overvliegende meeuwen doet de rest.

Te midden van het duinlandschap ligt een strak vormgegeven zwembad, terras en een strandpaviljoen waar de bewoners bij het uit de lift stappen in terecht komen om van hun duinlandschap te genieten. Midden in Amsterdam. De overvliegende meeuwen en het achtergrondgeluid van de stad als het geruis van de zee doen de rest.

Groenmarkt is een veelzijdig stukje stadslandschap. Waar mens en de andere natuur samenwonen. Waar door te bouwen de wereld, het landschap en de natuur niet in oppervlakte afneemt, maar toéneemt. Voor jonge en oude mensen, voor huismussen en bezige bijen. Bekijk de hele project : groenmarkt. Op deze manier maken we de wereld niet kleiner, maar groter.

Ontwerp: Harro de Jong, Jan Eiting, René van Seumeren