Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Follies

gecamoufleerde, natuurinclusieve recreatiewoningen op Buitenplaats Koningsweg
Follies
i

Op onze Buitenplaats Koningsweg verrijzen in 2023 elf bijzondere, natuurinclusieve recreatiewoninkjes – de follies. Bijzondere verblijven, die verbazen, verwonderen en mens en dier voor de gek houden terwijl ze zich verrassend goed voegen in het Veluwse landschap.

Hiervoor hebben we met kwp in 2021 een prijsvraag uitgeschreven, op basis van de locaties die we geselecteerd hebben en het beeldkwaliteitsplan dat we hiervoor schreven. Zo’n 75 combinaties van particuliere opdrachtgevers en architecten schreven zich in. Samen met mede- juryleden Renkse van der Stoep (Roffaa), Hans van Loon (gemeente Arnhem) en Arnold Sprakel (KondorWessels Projecten) selecteerden we een serie bijzondere, bevreemdende objecten waarin mens én dier kunnen ontspannen.

Net als de Duitsers in WO2 kozen we het thema ‘camouflage’

Deze nieuwe laag die als een permanente culturele manifestatie aan het Veluwse landschap van de Buitenplaats wordt toegevoegd was al onderdeel van het masterplan dat we in 2010 voor de Buitenplaats maakten. Afgelopen jaren zetten we de 11 locaties uit en schreven we het beeldkwaliteitsplan voor de Follies. Net als de Duitsers in WO2 op deze kazerneterreinen kozen we het thema ‘camouflage’. In dit filmpje ligt Harro de opgave verder toe. Alle follies worden een groot deel van het jaar verhuurd, dus zodra ze gereed kan ook jij op vakantie op onze Buitenplaats en de andere follies, de culturele enclave die de Buitenplaats is én bijzondere omgeving waar niets is wat het lijkt, komen ontdekken!