Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Vrijheidspark Winterswijk

Een nieuw groen hart voor Winterswijk
Vrijheidspark Winterswijk
i

Een park met stedelijke allure, midden in het centrum van Winterswijk. Een rommelig gebied met straten en plukjes parkeerplaatsen is omgetoverd in een park. De monumentale gebouwen zoals het voormalig raadshuis, postkantoor en burgemeesterswoning én de prachtige grote bomen zijn uitgepakt en komen weer tot hun recht. Brede rechte straten zijn omgevormd tot een éénduidige en zwierige parkloper.

In de oksels van de parkloper ontstaan er pleintjes met ruimte voor evenementen en een waterspeelplek, waarin ook de iconische mega veldkei uit Winterswijk is neergedaald. Het hart van het park bestaat uit een opgetilde ligweide die ingelijst wordt door een brede granieten zitrand. De burgemeesterswoning in het midden wordt omgevormd tot een horecapaviljoen waar je straks op het terras kan zitten terwijl kinderen in het park aan het spelen zijn, bijvoorbeeld op de enorme Oehoe die als speelelement midden in het park zal verrijzen.

Ontwerp: Jan Eiting, Harro de Jong, Gert-Jan Lith
In samenwerking met: Lith Advies