Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Bartokpark

Een pop-up park als katalysator voor de stad
Bartokpark
i

Een voormalig gat in de stad is een iconisch, tijdelijk park geworden; een glooiend heidelandschap waarin zich een gigantisch aardvarken (een beeld van Florentijn Hofman) heeft neergevlijd.

Op initiatief van Buro Harro en D.T.O. Transitieteam hebben we dit braakliggende gebied aan de rand van het stadscentrum getransformeerd in een natuurgebied door een stuk Hoge Veluwe letterlijk de stad in te halen door middel van heide-transplantatie, een vorm van natuurontwikkeling die nog niet eerder zo is toegepast.

Tweedehands natuur (hei moet nu eenmaal van tijd tot tijd afgeplagd worden) wordt hergebruikt op een manier zoals een park bedoeld is: een natuurbeleving midden in de stad. Letterlijk. Goedkoop, sensationeel en iconisch voor Arnhem aan de Veluwe. Behalve een dependance voor Nationaal Park de Hoge Veluwe profileert ook Burgers’ Zoo, door het schenken van het Feestaardvarken, zich midden in de stad en is dit voormalige niemandsland verworden tot het levendigste plein van Arnhem.

Ontwerp: Harro de Jong, René van Seumeren
In samenwerking met: DTO (Departement Tijdelijke Ordening), Gemeente Arnhem, Florentijn Hofman, Burgers’ Zoo, Nationaal park Hoge Veluwe, Van de Haar Groep, Synchroon