Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Studio & datsja Buro Harro

Een elegant hutje op de hei
Studio & datsja Buro Harro
i

Een elegant hutje op de hei, dat is de studio van buroharro én Harro’s datsja in één. Te midden van culturele enclave Buitenplaats Koningsweg, het project dat we zelf initieerden en ontworpen hebben. Het is een kantoor dat voelt als een vakantiehuisje, of een vakantiehuisje waarin ook gewerkt wordt.

Zo hebben we het graag. Wonen en werken op plekken die je ook zou boeken op Airbnb.

In een écht landschap. Op de grens van bos en (straks, als het klaar is) hei.

Conform het beeldkwaliteitsplan dat we samen met MVRDV maakten voor dit voormalig militaire terrein is de uitbouw donkergrijs, Ral 7043. Zo onderscheid je de nieuwe van de oude elementen.

Van binnen is het een sereen interieur waarin de nieuwe elementen uitgevoerd zijn in berkenhout: de uitbouw, de tafels, en het blok met daarin de keuken, toilet en slaapverdieping die als een doosje in dit typische huisjes-huisje geplaatst is. Die archetypische vorm is herhaald in de houten uitbouw die als een luciferdoosje uit z’n stenen omhulsel geschoven lijkt.

De grote nieuwe pui die zich open naar het landschap is tegelijkertijd de zitrand, de natuur komt tot aan de gevel. Sterker- straks als het stenen deel van het huisje volledig door de klimop overwoekerd is ís de natuur de gevel. Echt landschap en fijne architectuur, 2 mooie ingrediënten – meer moet dat niet zijn.

Ontwerp: Harro de Jong
In samenwerking met: MX13