Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

De Kleine Campus

Een weelderige werktuin met verschillende sferen
De Kleine Campus
i

De Kleine Campus is een toonbeeld van ‘het nieuwe werken’. Initiatiefnemers Kathlijn de Booij en Floris Schoonderbeek toverden dit voormalig gymnasium in het Spijkerkwartier in Arnhem om in een ideale woon-werk-plek. Bevolkt door creatieve bedrijfjes, architecten, yoga, vormgevers, een Kleine Campus Café en bewoond door o.a. het ontwerpersduo zelf is dit een nieuwe Arnhemse creatieve hotspot. Buiten speelt daarin een belangrijke rol. Daar kan je vergaderen onder de bomen en brainstormen in een bloemenwei. Of op je rug naar de wolken kijken. Even ongestoord bellen in het bos, of elkaar juist ontmoeten op een van de terrassen.

Je kan je dag beginnen met een duik in de zwemvijver en eindigen met een drankje in een Dutchtub.

De verschillende ruimten die door de structuur van de voormalige school aanwezig zijn hebben we versterkt en allemaal een eigen sfeer gegeven, die uitnodigt tot verschillende soorten gebruik, op verschillende momenten van de dag, de week en het jaar. Terrassen van stoeptegel (typisch schools) omzomen de gebouwen, ingelijst door mooie houten randen en heel lange banken.

Een uitnodigend gebied, dat zijn verschillende gezichten en plekken echter niet in één keer prijsgeeft. Waar je kan werken zoals je wil leven.

Ontwerp: Harro de Jong, Stefanie van der Ploeg, Claire Oude Aarninkhof
In samenwerking met: Vic Landscapes