Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Brinkwonen

Oud worden zoals je het je altijd voorgesteld had..
Brinkwonen
i

Het erf als flexibele organische eenheid leent zich bij uitstek voor senioren- en zorgwoningen. De hiërarchie van een erf met z’n verschillen in maat en materiaal van de verschillende gebouwen maakt gebruik door verschillende doelgroepen (ouderen, zorgende kinderen, logés) optimaal mogelijk. En als het nodig is wordt het erf aangepast aan z’n bewoners.

De opzet van het stedenbouwkundig plan dat we ontwierpen bestaat uit verschillende erven die losjes rondom één grote en enkele kleinere brinkjes gegroepeerd zijn.

Die brinkjes ontstaan op de kruispunten van logische routes die de straatjes uit de omgeving midden in het dorp Schoonoord met elkaar verbinden.

Elk gebouw heeft een veranda. De landelijkheid en gemoedelijkheid van het erf, waar je je gang kan gaan, aaneengeschakeld door boomgaarden maken er een ontspannen, huiselijk en herkenbaar geheel van. Zo wil je wel oud worden.

Ontwerp: Harro de Jong, Stefanie van der Ploeg
In samenwerking met: AAS