Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Boutique Hotel Beekhuizen

Slapen en relaxen op een van de mooiste plekken van Nederland
Boutique Hotel Beekhuizen
i

Op een van de mooiste plekken van Nederland, in Nationaal Park de Veluwezoom, ligt het nieuwe Boutique Hotel Beekhuizen. Op deze plek, waar eeuwen terug al een uitspannerij lag, bevond zich als onderdeel van het grotere landgoed Beekhuizen tot 1980 een beroemd hotel in Zwitserse chaletstijl, dat door brand werd verwoest.

Een oase aan de beek, te midden van beboste heuvels.

De ligging van het nieuwe ensemble van gebouwen als oase aan de beek te midden van de beboste heuvels hebben we versterkt door het middenterrein vorm te geven als een strak omrand, verlaagd, groen ‘balkon aan de beek’.

De buitenzijden van het hotel is onderdeel van de omliggende natuur, met groepen Rododendrons als landgoed-achtige accenten die de verbinding leggen met het omliggende landgoed. De natuur mag dus tot aan de gevel komen, en dat doen de reeën, zwijnen zwaluwen en ijsvogels ook…

Het Boutique Hotel Beekhuizen is het chique zusje van de nabijgelegen Buitenplaats Beekhuizen die we een aantal jaren eerder ontworpen hebben.

Ontwerp: Harro de Jong
In samenwerking met: Vic Landscapes