Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Verkenners van het Verboden Landschap

een getekende ontdekkingsreis door het landschap ten noorden van Arnhem
Verkenners van het Verboden Landschap
i

Tekenend kijk je anders, ontdek je nieuwe dingen en neem je verplicht de tijd.

Vanuit de Buitenplaats Koningsweg werken we samen met Hans Jungerius al jaren aan het verbeteren van de relatie tussen Arnhem en de Veluwe. Het landschap van de Buitenplaats en een groot deel van de grotendeels (voormalig) militaire omgeving is nu nog verboden landschap. Alles loopt dood op vliegveld Deelen (ten Noorden van Arnhem, midden op de Veluwe) en is daartussen ook nog eens grotendeels versnipperd of ontoegankelijk. Je mag er niet in, je kan er niet in of je wil er niet in, want een tikje schimmig is het daarmee regelmatig ook. Maar daardoor ook spannend.

Stichting G.A.N.G. heeft als onderdeel van het duiden van dit gebied een aantal verkenners op pad gestuurd. Zo ook ons. Gewapend met veldezel en Edding 3000 stiften hebben we het gebied al tekenend vastgelegd.

Resultaat daarvan is verschenen in een cahier, waarin het gebied door ons is vastgelegd, ontdekt, ontleed en bejubeld.

Ontwerp: Harro de Jong, René van Seumeren