Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Tuin in de Algarve

Een weldadige oase strak ingekaderd in het droge zuid Portugese landschap
Tuin in de Algarve
i

In deze tuin aan de kust van de Algarve wordt het contrast van de omliggende landschappen in het klein herhaald: de vlakke geïrrigeerde agrarische landschappen die prachtig contrasteren met de achterliggende grillige, droge, deels beboste heuvels met haar prachtige inheemse beplanting vertalen zich in een strak ingekaderd zwembad en grasvlak die met het strakke witte kader een verlengde van de witte villa zijn. Tegelijkertijd verwijst het witte kader naar de witte stenen muurtjes die in het omliggende landschap overal aanwezig zijn. Daarachter een licht glooiende zone met bomen en allerlei lokale plantensoorten die het hier geweldig doen en goed tegen de droogte kunnen.

De tuin wordt met geïrrigeerd met het schaarse regenwater dat op vanaf het dak en terras in een bassin wordt opgevangen. Water is ook een thema in een van de 2 patio’s die kleine subtropische paradijsjes in het gebouw vormen. De patio naast de badkamer is tevens buitendouche. Zo geef je tijdens het douchen (en dat doe je toch) tegelijkertijd de planten water.

Ontwerp: René van Seumeren , Harro de Jong