Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Drielandschappentuin

Het beste wat Arnhem aan landschap te bieden heeft verenigd in deze tuin voor een grote familie
Drielandschappentuin
i

Deze woning, een modernistische wit doosje dat met een nieuw doosje werd uitgebreid, komt in een glooiend landschapje pas echt tot zijn recht. De zachte glooiingen contrasteren met de rechte lijnen en vlakken, de slingerende zwarte asfaltpaden doen daarin mee.

Drie verschillende landschappen geven elke kant van het huis een andere sfeer. Aan de voorzijde een lieflijke boomgaard met bloemen en grassen. Het huis zelf wordt omzoomd door bos: dicht op elkaar staande grillige grove dennen en berken. Achter het huis opent de tuin zich weer in een glooiend heidelandschapje met daarin – voor de kinderen- een serieuze zandbak: een kleine zandverstuiving.

In die landschappen liggen als strakke vormen de woning, zwembad en het tuinhuis met terras waarin de moestuin is opgenomen. Alle rommel, fietsen, de kippen, het douchehok, zijn ondergebracht in één mooie schuur die tegelijkertijd de scheiding met de buren maakt. Een opeenvolging van glooiende landschapjes dus, hier op de rand van de stuwwal, op de overgang tussen Veluwe en rivierenlandschap. Lekker ontspannen, onderhoudsarm en een uitnodiging om in te spelen.

Ontwerp: Harro de Jong, René van Seumeren